Nem az esküvői ruha varázsol menyasszonnyá?

Kölcsönözzük vagy vásároljuk az esküvői ruhát. Blogbejegyzés kezdőfotója.Morilee 2021 évi menyasszonyi ruha kollekciójának image fotója

Nem az esküvői ruha varázsol menyasszonnyá?

Sajátot vagy kölcsönzött menyasszonyi ruhát? Ezt a dilemmát senki ember lánya nem szereti, pedig mindenkiben felmerül és mindannyian végül helyes döntést hozunk az ügyben. A legjobb hírünk, hogy a násznépnek fogalma sem lesz, kié a ruha, ez a szempont egyedül nekünk, legboldogabb aráknak fontos, senki másnak. Amit viszont mindenki azonnal észrevesz, a menyasszonyi ruha minősége és stílusa: ebben ne tévedjünk! Az Eklektika Esküvői Ruhaszalonban világhírű tervezők haute couture ruháiból választhatunk megvásárlásra vagy kölcsönzésre is akár, és bármelyik utat választjuk, káprázatos menyasszonyként állhatunk oltár elé.

 

Tökéletes menyasszonyi ruháról álmodunk

A címben szereplő kérdésre a válaszunk egyszerű: de! A menyasszonyt a vőlegény teszi azzá, aki, de a ruha mutatja meg, milyen jól választott a boldog herceg. Igen, a ruha is teszi a menyasszonyt, ezért nem mindegy, hogy megtaláljuk-e a megfelelően megnyugtató választ a vásároljunk vagy béreljünk kérdésre. Tizenéves tapasztalattal az Eklektikában azt mondhatjuk, a hibátlan döntés mindig is a saját ruha megvásárlása lesz. Valljuk be: kislánykorunk óta erről álmodtunk. Ezt láttuk a filmekben és titokban már saját lányunkat és unokánkat is beleképzeljük, ahogy legalább felpróbálják, ha nem is ebben mennek férjhez. Most mondjuk azt, hogy ne hallgassunk a belső hangra, mely azt súgja: nekem is jár a saját menyasszonyi ruha? Nem tehetünk ilyent. Inkább megmutatjuk, mit nyerünk a vásárlással és mit a bérléssel. A döntést pedig meghagyjuk álmodozó menyasszonyainknak.

 

Akiből csak egy van és amikor ez a legfontosabb

Menyasszonyként mi játsszuk a főszerepet életünk varázsmeséjében. Így a menyasszonyi ruha nem jelmez, hanem az alkalmat szentesítő szimbólum, mely bennünket jellemez és örök emlék marad. Egy káprázatos Morilee, Ronald Joyce, Fara Sposa, Linea Raffaelli vagy Jesus Peiro ruhában menni férjhez olyan, mintha a boldogító igen mellé a legszebb királynői énünket adnánk ajándékba szívünk választottjának. Ha saját ruhában tesszük mindezt, biztosak lehetünk benne, hogy a szerelmi szimbólum makulátlan marad, senki más nem hordta még és mi is csak egyszer: a legfontosabb pillanatban öltjük magunkra. Nem lehet versenyezni a teljesen új, tökéletesen ránk igazított világhírű modellek értékével és szépségével.

 

Legyen csak a tied, hogy magadénak érezhesd!

A valódi titok praktikus szempontokon múlik, mégis lelki nyereséggel kecsegtet. A makulátlan ruha, amelyet még senki fel sem próbált, egyrészt második bőrödként simul hozzád esküvőd napján, másrészt az érintetlenség lelket simogató gondolata még magabiztosabbá tesz menyasszonyként. Végül is, vőlegényt sem csak bérelsz, hanem egy életre esküsztök egymásnak örök hűséget, nem igaz? A ruha, amelyet megvásárolsz, nem csak fizikailag lesz a tied, de érzelmileg is teljessé teszi a nagy napot. Ha teheted, ezt az ajándékot ne vond meg magadtól! Az Eklektika Szalonban segítünk kiválasztani a tökéletes modellt, majd megrendeljük a saját, személyes darabodat belőle és rád is igazítjuk, hogy valóban hercegnőként léphess az oltár elé. A barátnőid meg fognak pukkadni az irigységtől, az biztos.

 

Bérelnéd? Ezeket tartsd szem előtt!

Előfordulhat, hogy nem szeretnél megvásárolni egy haute couture ruhát, de a minőségről attól még nem mondanál le: bérelj nálunk luxust a kifutókról! Az Eklektika Szalonban egy ruhát maximum 3-4 alkalommal adunk ki, ennél többször akkor sem, ha a ruhán még mindig nem látszik, hogy már „férjhezment”. Nagyon vigyázunk arra, hogy még a próbáló menyasszonyok se vegyék észre, hogy hordták már ezt a darabot, ezért utánrendeléssel bekérünk újakat az adott modellből. Így azok az arák sem csalódhatnak, akik anyagi vagy egyéb okok miatt nem tudják vagy nem akarják megvásárolni a saját menyasszonyi ruhájukat. Ám van néhány szempont, amire figyelni kell bérléskor.

 

A sérülés és az idő

A saját versus bérelt dilemmában az egyik legkényesebb kérdés a pénz: drágábbnak gondoljuk a saját ruhát, pedig nem biztos, hogy igazunk van. Olyan esküvőt még nem láttunk, ahonnan tökéletes, „vadonatúj” állapotban jött volna vissza a kölcsönzött ruha, azt nagyon alaposan ki kell tisztítani, az esetleges sérüléseket  helyre kell állítani, amennyiben pedig nem javítható, ki kell fizetnie a menyasszonynak. Saját ruha esetében ez a kérdés fel sem merül. Sajnos sok esetben előfordul, hogy mire elhatározásra jutunk, hogy lefoglaljuk álomruhánk, ezt már nem tudjuk megtenni. Közben valaki már kibérelte az adott időpontra. Itt fontos megemlíteni, hogy emennyiben a vásárlás mellett döntünk a ruhák szállítási határidejével kalkuláljunk, ami 4 – 5 hónap!

 

A vendégekre költünk vagy magunkra?

Egy tervezői darab nem olcsó, de nagy baj volna, ha az volna. Senki sem szeretne olcsónak látszani a saját esküvőjén, amelyen oly sokat költ a vendégseregre, a helyszínre, a cateringre, a zenére, a látványra. Miért éppen a ruhánál merül fel a drága jelző, ha megvásárlásról gondolkodunk? A klasszikus, ám kevésbé logikus válasz, hogy: csak egyszer veszem fel, minek sajátot? A vendégeket is csak egyszer kell meghívni, vendégül látni, megtáncoltatni stb. Itt miért nem merül fel a spórlás ötlete? Többre becsülnénk másokat, mint saját magunkat? Ugye, milyen kellemetlen kérdés? Pedig erről szól az egyész dilemma: el kell tudnunk fogadni, hogy mi vagyunk a főszereplői ennek a bulinak és nélkülünk senki sem perdül táncra a saját esküvőnkön. Akkor hát döntsünk jól és adjuk meg a legértékesebbet a legértékesebbnek!

Szerző: Gáspár Kinga

Kollekcióink:

Morilee

Ronald Joyce

Jesus Peiro

Blu by Morilee

Fara Sposa

Linea Raffaelli

Morilee Couture

 

Vissza a Blog oldalra