A ruhapróba az esküvői ruhaszalonban az etikett próbája is

A ruhapróba az esküvői ruhaszalonban az etikett próbája is

Eklektika esküvői ruhaszalon Budapest belső enteriőrLehetne fontosabb nap az életben, mint a feletélen igenek napja? Aligha. Mindent megtennénk azért, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat és mi lehessünk a legszebb menyasszony, akit elképzelhetünk. Az Eklektika Szalon stábja segít felkészülni a hercegnői pompa viselésére és az ezzel járó etikett alapjainak elsajátításában, hiszen a nemzetközi tervezői paletta leghíresebb kollekcióit hozza el és nyújt gyakorlati segítséget a lányoknak a menyasszonnyá válásban.

 

Az út, ami ide vezet, méltó folytatást érdemel

 

Egész eddigi életünkben erre a pillanatra készülünk, amikor már érik a közös jövő szívünk választottjával, azonnal elkezdünk menyasszonyi ruhákról álmodni. Mit tehetnénk? Ilyen a női természet! Jól is tesszük, ha a ruhapróba előtt tüzetesen átnézzük a szalonok kínálatát, stílusát, hogy senki idejét ne raboljuk fölöslegesen. A válogatás ugyanis vizsga az esküvői ruhaszalonok számára, amin akkor tudnak megfelelni a szerelmes hercegnők igényeinek, ha a két fél ízlése találkozik. Az Eklektika Szalonban olyan többszörösen is díjnyertes nemzetközi tervezők alkotásaiba bújhatunk bele, akik a ruhatervezést és ennek csúcsát, a menyasszonyi ruhák tervezését nem szakmaként, hanem művészetként gyakorolják. Álmodnak és együtt álmodnak a menyasszonyokkal, ebből születnek a legkifinomultabb alkotások, melyek méltók oltár elé kísérni a szerelmes arát.

 

Csak eredeti forrásból tájékozódjunk!

 

Könnyen félrevezethetnek a közösségi oldalakon posztolt fotók és bejegyzések, kommentek. Ne engedjünk a könnyebbik út csábításának, mert a fotó még nem a menyasszonyi ruha. Ez nagyon fontos, elég súlyos csalódásokat spórolhatunk a hiteles forrásokból való tájékozódással, amire a legjobb eszközünk a gyártói és a forgalmazói weboldalak. A menyasszonyi ruhák stúdiófotói ugyanis mindig többet mutatnak a ruhából, mint a laikusok villámkattintásai vagy a tükör előtti szelfik. Az esküvői szalonok honlapjain azért is érdemes szétnézni, mert egyértelműen kiderül már a virtuális valóságból, hogy a bolt milyen stílusirányt képvisel. A kevesebb persze több: inkább két-három szalont válasszunk ki és látogassunk el mindegyikbe: inkább alaposak legyünk, a teljesség igénye nélkül, hiszen így maradhatunk igényesek.

 

Tisztaság, akár a szerelemben

 

Úgy érkezz a ruhapróbára, ahogy az esküvődre készülsz! A próba előtt maximum egy órával zuhanyozz le és olyan fehérneműt húzz, ami valóban fehér, és semmiképp se használj olyan dezodort vagy parfümöt, ami pecsételhet, elszínezheti a ruhát. Mindennek az alapja a makulátlan tisztaság. Gondolj csak bele: a felpróbált ruhát később egy másik fiatal lány fogja felvenni, esetleg holnap már ki is kölcsönzik. A ruhapróbán ugyanúgy kell vigyáznunk rá, mint majd később, az esküvőn a sajátunkra, nem igaz? A menyasszonyi ruha jelkép: a kiválasztottságé, a szerelemé, a feltétlen tisztaságé, melyet azzal az egyetlennek kívánunk megosztani, akivel egybekelünk. Bár ma már a legtöbb menyasszony nem hófehérben, hanem törtfehér, beige vagy ekrü ruhákban áll oltár elé, az anyag, a megmunkálás és a pompázatos stílus őrzi ennek a kivételes öltözetnek a szimbolikus erejét. Egyértelmű, hogy csakis makulátlanul tiszta lehet a lány, aki felpróbálja a fantasztikus kollekciók bármely darabját. Hibátlan és friss fehérnemű, tiszta, üde bőr, smink és minden kence nélkül, diszkréten parfümözve – ez az alap, innen kezdődik a menyasszonyi ruha esélye a próbán.

 

Még időben, de ne túl korán!Ruhapróba az Eklektika menyasszonyi ruhaszalonban Budapesten

 

Azt a csodát szeretnénk látni a tükörben, ahogyan Hamupipőke átváltozik káprázatos hercegnővé és ennek meg kell adni a módját! Lehetőleg ne munka utánra vagy egy rohanós nap szabad két órájára tervezzük a szalon-látogatást, inkább vegyünk ki egy szabadnapot, hogy testben és lélekben is jelen lehessünk a menyasszonyi ruha kiválasztásánál. Nem szabad becsapnunk magunkat életünk egyik legfontosabb eseményére készülve. Egy óra alatt több ruhát is fel tudunk próbálni, ha megfelelően felkészültünk a választásra.

 

Ki akarhatja a legjobbat Neked?

 

A ruhapróbára csak olyan kísérővel érdemes érkezni, aki együtt tud örülni velünk, és nem helyettünk szeretne választani, hanem bennünket támogat a döntésben. Aki pedig majd a kiválasztott ruháért elkísér a boltba, az esküvő előtt, mindenképpen olyasvalaki legyen, aki majd segít az öltözésben, hiszen neki kell majd tudnia a ruha feladásának kulisszatitkait. A szalonban szakemberek dolgoznak, akik egyrészt ismerik az alkotók munkáját, a ruhák paramétereit és ezerféle menyasszonyi igénnyel és alkattal találkoztak már. Számíts rá, hogy a szalon tanácsadói pontosabban látják majd alkati és stílusbeli előnyeidet és javasolni fognak olyan alternatívákat is, amelyekre esetleg nem is gondoltál. ne félj a meglepetéstől! Biztos lehetsz benne, hogy szeretettel és a Te érdekedben javasolnak fazont vagy stílust, hiszen a szakember célja, hogy mindenképpen a legelőnyösebb legyen számodra az esküvőn.

 

Az időpont és a cipő az első

 

A ruhát ugyanis lehetőleg abban az évben kellene kiválasztani, amikor az esküvőre sor kerül, se túl korán és nem is célszerű későre hagyni, mert sokkal szűkösebb kínálatból szemezgethetünk. A túl korai választás hátránya, hogy a következő kollekció friss, új darabokkal érkezik, tehát ne szűkítsük a választási lehetőségeinket a sietséggel. A cipő abszolút kritikus elem a ruhapróbán: a menyasszonyi lábbelihez igazítják ugyanis a választott ruha alját, tehát mindenképpen vigyük magunkkal a válogatásra. Utólag viszont ne cseréljünk cipőt és persze a lakodalomban se, mert a ruha épségét és tisztaságát kockáztatjuk ezzel. Olyan topánkát válasszunk, amiben bírni fogjuk az egész napos járkálást és táncot!

 

Anyai örömből ne legyen esküvői üröm!

 

Nyugodtan kürtöljük világgá! A ruhapróbán pedig mindenképpen mondjuk el, hogy minimum ketten fogjuk viselni az imádott darabot, különben csúnya meglepetés lehet a végén. A szalon szakembereivel nyugodtan osszuk meg anyai örömünket, hiszen ekkor tud a leghatékonyabban segíteni a megfelelő fazon kiválasztásában. Jellemzően nők, lányok dolgoznak az esküvői ruhaszalonokban, előbb-utóbb nyilván észreveszik a változást és nem érdemes titkolózni. Ráadásul a ruhapróba és az esküvő közötti időben is továbbgömbölyödünk, és a kiválasztott ruha nem biztos, hogy jó lesz a nagy napra.

 

Egyetlen napra egész ragyogásunkat adjuk a világnak

 

Menyasszonynak lenni elsősorban státus, szerep, ami különleges etikettet és viselkedést kíván. A ruha ebben támogat, hiszen folyamatosan emlékeztet a különleges pillanatra. Kicsit olyanok vagyunk ilyenkor, mint a királynő, akit kiszolgál az udvartartása. A menyasszonyi ruhában valóban hercegnőként kell viselkednünk: a környezetünk amúgy is lesi majd kegyeinket, egy kis odafigyeléssel biztosan sikerülni fog. A ruhában akkor leszünk gyönyörűek, ha magabiztosak vagyunk, és jól érezzük magunkat, emiatt is érdemes időtálló darabot választani és megtanulni vigyázni rá. Óvjuk a szappanbuboréktól, a rózsa tövisétől, a virágok pollenjétől, a gyertyától, a tortától és egyáltalán: a ruha makulátlan tisztasága a menyasszony ékessége. Érdemes az esküvői segítőnknek vagy a családtagoknak a zsebében elrejteni egy-két biztostűt is, hogy az apróbb balesetek következményeit – leszakadt gomb vagy szétnyíló zipzár – azonnal el lehessen tüntetni.

 

Az öröm akkor teljes, ha megosztjuk

 

A menyasszony öröme a szalon sikere is egyben, ezért is örül minden szakmabeli az esküvő utáni fotóknak, visszajelzéseknek. Az Eklektika Szalon kivételes kollekcióját ráadásul a legigényesebb menyasszonyok választják, akik egyrészt büszkék rá, hogy művészek által tervezett ruhákat hordhatnak, másrészt kitűnnek az átlagból kifinomult ízlésükkel. Érdemes megosztani a nagy nap csodás pillanatait a ruhaszalonnal is, hiszen ők szerelmi boldogsággyárunk egyik varázsműhelye.

Eklektika esküvői ruhaszalon bejarat

Szerző: Gáspár Kinga

Modell: Bakó Dorottya

Fotó: 

Pataki Vukov Ágnes

Mindea

 

Helyszín:

Eklektika esküvői  ruhaszalon

1064 Budapest, Izabella u. 93.
(Podmaniczky u. / Izabella u. sarok)

Mobil: +36 20 567 1141


https://www.eklektikaszalon.hu/

https://www.facebook.com/eklektikaszalon/

https://www.instagram.com/eklektikaszalon/

 

Vissza a Blog oldalra