A 2022-es menyasszonyi ruha trendekről

A 2022-es menyasszonyi ruha trendekről

Boho stílusú, fiatalos menyasszonyi ruha a Made Lane kollekcióból. Sellő fazonú, vállpántos, légiesen könnyed csipkéből készült modell, elegáns V kivágással. Egyedisége a ruha tartozékát képző levehető organza felsőszoknyaval. A fotó Kecskés Enikővel készült Szentendrén.

TISZTELET A HAGYOMÁNYNAK,
 HÓDOLAT AZ EGYÉNISÉGNEK

A romantika, a nőiesség, a vintage uralja a legújabb kreációkat, első ránézésre. Ám a bohém, a hippi stílus elemei is megfigyelhetők a részletekben. Változatos rajzolatú csipkevirágokkal, sokféle masni-variációval,  merész hasítékokkal,  tengert idéző fodorhullámokkal érkezett meg a 2022-es menyasszonyi ruha kollekció. Tisztelet a hagyományoknak, de hódolat az egyéniségeknek: ez a kettős üzenete a legszerelmesebb ruháknak ma.

 

 

EGY RUHÁVAL
KÉTSZER FELTŰNÉST KELTENI

A vezető trend 2022-ben az a ruha, mely első pillantásra érzelmeket vált ki a vendégekből, a nőiességet, a romantikus kellemet hangsúlyozza, a váratlanság érzetét kelti. Egyszerre költői és színpadias. Vintage sohasem volt még ennyire szerethető, a régi világ csipkéinek hangulatát idéző modern kiadású ruhák új, szenvedélyes életre keltik a hagyományokat. Láthatunk kifejezetten csajos, könnyed fazonokat, melyeket akár esküvő után is hordhatunk, pláne, ha több részből állnak. A levehető felsőszoknyákkal ellátott, 2 in 1, kétszoknyás, vagy egy szoknya-egy nadrágos öltözékek arra mutatnak jó példát, hogyan lehet a teátrális, kifejezetten színpadiasan monumentális ruhakölteményeket és a party-stílusú kollekciókat kombinálni, amikor nem tudja a menyasszony, melyik mellett döntsön, mert mindkét szabásvonal elragadó számára. Vagy egyszerűen csak egy napon kétszer is feltűnést kíván kelteni.

 

A KAR KÜLÖNÖS FIGYELMET KAP

Egy-két évvel ezelőtt a különleges hát-megoldásokkal hívták fel a menyasszonyi ruhák magukra a figyelmet, az elöl klasszikus, kifinomult A-vonalú fazonok hátulról nézve keresztpántos, masnis, vagy végtelen gombsoros variációkkal vonzották a tekintetet. Ez a perspektíva-váltás, hogy a menyasszony után kell fordulni, most is hódít: csavart pántok, ékszerezett spagetti pántok, mély hátkivágások, a lekerekített megoldások mellett szögletes, merész változatok bizsergetik a fantáziáját ezúttal, de immár elölről nézve az ujj, és az őzikeváll szokatlanul modern és bájos, új ötletekkel szépíti a sziluettet.
Hódító lepkeujj, a dekoltázs közelében, a karon elhelyezett tüll szalagok, máskor hernyópánt, melyet háromdimenziós, apró csipkevirágok, vagy gyöngyök ékítenek. A váll nagyon sokszor meztelen, azért is, hiszen olyan szép szabadon hagyva! Ám a kar közepét már tüll díszíti, érzékien, azt az érzetet keltve, mintha lecsúszott volna a pánt… Ez a hippi világ imádott szabadság-vágyát fejezi ki, és egy kis merészséget, ami mindig fent fogja tartani az izgalmat és a szerelmet. Igazán romantikus a földig érő ruhákon megjelenő, csipkés, hosszú ujj is, melynek buggyos verziója a reneszánsz világába hív.

 

 

TETOVÁLÁST SZIMULÁLÓ
KIRÁLYLÁNYOK

A csipke most is meghatározza az esküvői kollekciót, ahogy évszázadok óta. Rajzolata azonban ámulatba ejt változatosságával. Olykor apró, szelíd virágokra épül a ruha anyaga, a pici virágfejek, mint a réten, a gyöngyök hatását keltik, és gyönyörű sellő fazon az eredmény, ahogyan szépen összekapcsolódnak. Máskor óriási csipkeliliomok, magnóliák díszítik a ruhát, változatosan indáznak a ruhákon, a dekoltázsnál azonban geometrikus, háromszögbe-négyzetbe szerkeszti őket a tervező, hogy a kecsességet, és nem utolsó sorban: a karcsúságot fokozza. A csipke rengeteg változata, mintázata beteríti a ruhát! Mintha eredetileg a menyasszony bőrét hímezték volna ki, ez némiképp a tattoo világát is képbe hozza, miközben a tradicionalitás határán belül marad.

 

 

HATALMAS USZÁLYOK

A menyasszonyi ruhák már nem csak földig érhetnek. A végleteket szeretik a tervezők.
A hosszú, akár négy-öt lépcsőt is beterítő, hullámzó csipkés vagy egyenesre vágott, minimalista szatén uszályok igen trendiek. Van olyan szofisztikált változat is, melyen az óriási szatén uszály közepébe csipke betoldást illesztettek. A térdig érő koktélruhákat idéző, aszimmetrikus dekoltázsú öltözékek szintén bájosak. Két különös kedvence is van a 2022-es évnek: az egyik a szatén, egyenes vonalú, földig érő szoknyában végződő, általában felül csipke meaderes kreáció, melyet felső combtól merész hasíték tesz pajkossá.

 

 

„ÚJ” RETRÓ: VISSZA
A ’90-ES ÉVEKBE 

A legújabb menyasszonyi ruha trendek között egy egyszerű, visszafogott, letisztult irányvonal is hódít, ez mindig ott lesz a palettán. Most azonban már a ’90-es évek világát hívja vissza. Itt nincsenek túldíszített részletek, hatalmas abroncsos szoknyák. Látványos kivágások viszont annál inkább. Szögletes vagy V-nyak, garbóra utaló változat, spagettipánt díszíti ezeket a főként fényes szaténból készített darabokat, melyek a modern minimalizmus, a letisztult elegancia kedvelőit vonzzák, és a kevesebb több alapján legalább annyira elragadóak, mint a díszítettebb változatok.

 

2022-ben a kisebb, vintage jellegű esküvőhöz, a parádés, királykisasszonyos, hercegnős világhoz és a modern, kifinomult stílushoz is varázslatos menyasszonyi ruhákat találsz.

 

Klasszikus és romantikus, ugyanakkor modern és elegáns menyasszonyi ruha a Ronald Joyce 2022 évi . Style: Virginia. Modell: Nagypál Krisztina4
Ronald Joyce – Virginia

 

Tekintsd meg 2022. évi kollekciónkat!

 

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

Modellek: Nagypál Krisztina, Kecskés Enikő, Csonka Rebeka, Király Lili

Fotó: Adrienn Thomas, Dévai Zoltán

 

További érdességek az esküvő világából