Menyasszony lettem!

Menyasszony lettem - blogbejegyzés fotó

Menyasszony lettem!

Patrícia naplója – 1. rész

Vajon mindenki más is látja? A kislány a metróra felszállva rám néz, elmosolyodik, kihúzom magam még jobban, nem mintha nem lenne egyenes tartásom. A bácsi a sarokban köhög, az ő pillantása is végigfut rajtam, a szája szélében megbújik egy cinkos mosoly, de az idősek már csak ilyenek, mindent tudnak egy nézésből, egy pillantásból. Pedig senkinek sem meséltem még.

Reggel mikor kikeltem az ágyból és a fürdő felé vettem az irányt, nem éreztem semmi változást. Ám ahogy a tükörbe néztem, egy másik arcot, más megjelenést láttam. Azt hiszem kislány korom óta erre a pillanatra vártam, bár nem tudtam, hogy ennyire megnyugtató és természetes érzés lesz. Kicsit bódultan, ám feldobva kezdtem neki a napnak, de a szokásos rutin végrehajtása után is tudtam, hogy ezen túl minden sokkalta örömtelibb lesz, mint eddig valaha.

A metrón ülők számára titok volt mi történt, mégis valahogy magamon éreztem a figyelmet. Kémleltem magam az üveg tükrében, akkor csillant meg tegnap este óta először. A metró koszos üvegén fénylett életem legszebb döntésének szimbóluma.

Mindenki azt érzi, hogy őt nézik egy ilyen alkalom után, holott a kisugárzás változik meg gyökerestül, fordítja fel életünket fenekestül. Az idős bácsi a sarokban látta; valószínű Ő is annyira izgult előtte, mint a Kedves este.

Le kell szállnom. Átvágok a körtéren, a gondolataim velem robognak, dübörög a fülembe a zaj, még nem fogtam fel. Olyan gyorsan és hihetetlenül történt. Mielőtt beérek, megállok a kávézó előtt és tárcsázok.

Édesanyám beleszól a telefonba, hallom a hangján, alig várta, hogy hívjam. Ő már tudja. A Kedves édesapámékhoz ment először, ezért csak a legőszintébb és mondat bukik ki belőlem, melyből mindenki számára világos lesz boldogságom és ragyogásom indoka:

„Szia anya, igent mondtam Neki!”- és ezzel mérhetetlen nyugalom árasztott el, tudván, hogy a következő hónapok úgyis a szervezés időszakának izgalmával fognak telítődni. Addig kiélvezem ezt a pillanatnyi boldogságmámort, ami ezzel a korszakkal jár; mert ezt érdemli minden kislány, akinek az volt az álma, hogy egyszer boldog és izgatott menyasszony lesz.

Szerző: Hellinger Patrícia Ivett

 

Vissza a Blog oldalra

Tekintsd meg esküvői ruha kollekciónkat!