Eklektika esküvői ruhaszalon… ahol az álom valóra válik

Eklektika esküvői ruhaszalon… ahol az álom valóra válik

Eklektika esküvői ruhaszalon Budapest belső enteriőrA múlt heti Blogbejegyzésem alapján jól sejtitek, kiválasztottam A RUHÁT, most láthattok pár képet a próbáról, illetve a poszt végén elárulom, hogy melyikre esett a választásom, és hogy miért döntöttem így.

Pontosan 11 nappal ezelőtt, február 5-én jött el a nagy nap, amikor is legjobb barátnőmmel, aki egyben a tanúm is, ellátogattunk az Eklektika esküvői ruhaszalonba, ahol öt ruhát próbáltam fel, és nem mondhatom, hogy egy könnyű választás elé lettem állítva.

 

Mikor beléptem a menyasszonyi ruhaszalonba hatalmas nyugalom, nagyon szebbnél szebb esküvői ruhák és egy fantasztikus szakértő várt, aki mindenben, de tényleg mindenben segítségemre volt, illetve barátnőm is óriási támasz volt ezen az egész próbán.

Ha valaki azt mondja, hogy ne vigyünk magunkkal olyan embert, akinek az ízlése szöges ellentéte a miénknek, akkor ne hallgassunk rá, ugyanis a tanúmmal egyáltalán nem hasonlítunk stílusügyileg; mégis, amikor megláttuk A Ruhát, rögtön mindketten tudtuk, már a próba előtt is, hogy akármi mást mutatnak, az lesz az enyém. Tehát bátran vigyünk magunkkal olyan embert, aki máshogy látja a dolgokat; még az is lehet, hogy így találjátok meg azt a menyasszonyi ruhát, ami a lehető legtökéletesebben áll rajtatok, pedig ti rá se néztetek volna.

Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy felpróbáljam a maradék négy esélyes esküvői ruhakölteményt, gyönyörködjek, kétségbe essek és választási képtelenségbe toloncoljam magam, mert persze erre is volt példa.

De beszéljenek inkább a képek és próbálom „helyezettenként” (ez a legnehezebb az egészben) bemutatni a ruhákat.

5. Helyezett

Azért ez a darab került a sor végére, mert ugyan gyönyörű esése és zsebe (igen zsebe!) van, én inkább a fölül egyszerűbb anyagú darabokat kedvelem; illetve itt kicsit elveszett a „királylányos” érzésem – ami persze nem baj, ha valaki egy nagyon tiszta vonalra, érzésre vágyik, meg persze a zsebek általi komfortos érzetre, de az én fantáziám ennél kicsit tovább vitt.

 

4. Helyezett

A sellő fazon szerintem mindenkinek legalább egyszer megfordul a fejében, minimum egy próba erejéig. Nagyon különleges élmény volt egy sellő  fazonú esküvői ruhát viselni. Mindenképp hangsúlyozom, hogy a hozzám hasonló, kisebb mellbőséggel megáldott nők ne a pánt nélküli fazont válasszák. Tekintsenek ki más fazonok felé is, különben olyan érzéseik lesznek (hiába tart tökéletesen a ruha igazítás után), hogy lecsúszik, nem tartja meg semmi. Persze itt is az arany középút lenne a jó, a túl nagy mellbőséggel rendelkezők pedig lehet kiesős érzésnek élnék meg ugyanezt. Csípőben és fenék résznél szerintem mondhatom, hogy tökéletesen állt, ezért bizonytalanodtam el egy pillanatra. Sőt az a mondat is elhagyta a számat, mikor megláttam, hogy mennyire jól megmutat minden formát a ruha hátul, hogy Lányok, most már értem, hogy apa miért hív otthon nagysegges asszonynak.

 

3. Helyezett

Már nagyon közelítünk ahhoz a ponthoz, ahol megrengett a bizalmam a legelső tutibiztosnak tűnő megérzésemben. Ennek a menyasszonyi ruhának az anyaga, az esése, a felső része mind-mind nagyon tetszett. Tökéletesen passzolt, a stílusa is, ráadásul az, hogy nyak felé szűkül még egy kicsit szélesített is a felsőtestemen, ami előnyös, ugyanis nagyon keskeny vállaim vannak. Igazából nem tudnék negatívumot mondani; csak azért lett ez a harmadik helyezett, mert a következő kettő ruha egyszerűen sokkal jobban állt rajtam, magam sem tudom, hogy miért.

Itt már nagyon hasonló volt a felső rész és a szoknya esésének, anyagának összhangja azzal, amit én elképzeltem.

 

2. Helyezett

Elérkezett az utolsó előtti jelölt. Erről sem tudok semmi, de semmi rosszat elmondani, és őszintén az első esküvői ruha és e között az uszály hossza döntött, illetve ebből nekem a letisztultság-érzet hiányzott, ami viszont a választott ruhában teljes mértékben megvan.

 

1. Helyezett, az én ÁLOMRUHÁM

Nem fogok hazudni, beléptünk a próbatérre, megláttuk barátnőmmel ezt a menyasszonyi ruhát vállfára felakasztva, és azt mondtuk, hogy ebben fogok férjhez menni. És akkor jöttek a mondatok, hogy:

Áhh ez túl nagy rám.

Nagyon hosszú a szoknyája.

De úristen, hadd fogjam meg azt a csipkét!

Nincs ez nagyon kivágva…mindenhol?

Aztán persze mondták, hogy ez pont a méretem, az uszály hosszú csak, de ettől lesz olyan szép, és ne aggódjak, minden eltakar, amit el kell takarni.

Felvettem ezt a csodát magamra, és az összes igényem visszanézett egyenesen rám a tükörből, és annyit mondtam (ismét), hogy Én ebben fogok férjhez menni.

Megvolt benne a letisztultság, megvolt a fantázia, a királylányos feeling; szexi is, de közben nem annyira kivágott, hogy rosszul érezzem benne magam és ne merjek mozogni benne.

És bár mindenki mondta, hogy van még ruha, nézzek meg többet, nem csak ez az egy van, na meg mi van, ha valami jobban áll. De mi már tudtuk, hogy ennél jobban ruhát rám senki se tudna szabni a világon.

 

Így a végére nem sok szó maradt bennem, a képekről tényleg minden lerí. Plusz pozitívum, hogy az Eklektika szalonban mindenki nagyon kedves volt, az öltöztetés-igazítás flottul zajlott.

És kedves menyasszonyok, ha valami nem úgy áll, ahogy gondoljátok, / mindenki higgye el, hogy 3-4 tű és egy kis plusz szivacs csodákra képes.

Szerző: Hellinger Patrícia Ivett

Vissza a Blog oldalra

Tekintsd meg esküvői ruha kollekciónkat!