Királyi esküvők – 1. rész

Királyi esküvők – 1. rész

Nem is olyan régen megszületett a legfiatalabb „Royal baby” Meghan Markle és Harry herceg kisfia, aki rendkívül népszerűségnek örvend világszerte. Hiszen hiába élünk a XXI. században, az udvari élet még mindig lenyűgöz minket. Talán a legnépszerűbb esemény az esküvő, még a babavárás izgalmát is felülmúlja. Egyszerűen nem tudjuk megunni a szebbnél szebb menyasszonyokat, a csodálatos esküvői ruha költeményeket, melyek évekre meghatározzák a nemzetközi divatot.

Kíváncsiak vagytok melyik esküvőik voltak az utóbbi időkben a legnépszerűbbek?  Ki volt vajon a legszebb menyasszony? A www.harpersbazaar.com összeállította nekünk a 33 leghíresebb esküvőt. Kíváncsiak vagytok kik voltak azok? Számunkra bizony tartogatott a lista néhány meglepetést!

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Anna hercegnőmenyasszonyi ruhája
Princess Anne

Princess Anne & Mark Phillips

Anna hercegnő a II. Erzsébet királynő  és Fülöp herceg második – és egyben egyetlen lány – gyermeke. Az esküvőt a Westminster Apátságban tartották 1973 – ban.  20 éves házasságuk alatt két gyermekük született, Péter és Zara.  A menyasszony magasan zárt, érdekes, harang alakú, hosszú ujjú menyasszonyi ruháját Maureen Baker, a „Susan Small” divatház vezető tervezője álmodta meg, aki már többször tervezett a hercegnőnek különféle öltözékeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Lady Helen of Windsor menyasszonyi ruhája
Lady Helen of Windsor

Tim Taylor & Lady Helen of Windsor

Lady Helen of Windsor,  Edward kenti herceg (Erzsébet királynő első unokatestvére) és Katalin kenti hercegnő lánya 1992-ben esküvödtt örök hűséget Tim Taylor-nak a windsori St. George Katedrálisban.  A menyasszony igazán királynői, Tudor stílusú esküvői ruháját Catherine Walker tervezte, aki emlékirataiban a következőképpen írt az eseményről: „Amikor megláttam az oltár felé közelíteni csak arra tudtam gondolni: a tőlem telhető legjobbat adtam neki”. Ezzel a gondolattal nem volt egyedül a tervezőnő, hiszen az emlékezetes ruhaköltemény a legkeresettebb tervezőnők közé repítette.

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Rania királynő menyasszonyi ruhája
Queen Rania of Jordan

King Abdullah & Rania, jordániai királynő esküvője.

1993-ban vette feleségül II. Abdullah jordán király hitvesét, Rania Al-Yassin-t  Ammanban, a  Zahran palotában. Rania azon kevés királynők közé tartoznak akik közrendűnek születtek. A gyönyörű királyné lenyűgöző stílusa világszerte diktálja a divatot, mely sokak szerint még Katalin hercegnőt is lekörözi. Talán azért, mert időnként bevállalja a modern trendeket és a merészebb vonalakat. Ez a lenyűgöző stílus az esküvői ruhán is visszaköszön, hiszen a modern, nyugati divatot rendkívüli ízléssel párosította a keleti irányzattal. Az arany hímzéssel díszített költeményt Bruce Oldfield tervezte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Masako hercegnő menyasszonyi ruhája
Princess Masiko of Japan

Naruhito japani herceg & Masako hercegnő

A trónörökös Naruhito herceg a legidősebb fia Akhito Japán királynak és felesége, az amerikai diplomata Masako hercegnő esküvőjüket 1993-ban tartották a Tokyo Imperial Palotában. A szertartás alatt a menyasszony egy 13 kg-os esküvői ruhát és viaszos parókát viselt. A tradicionális modellt később lecserélte egy kimondottan neki tervezett, különleges selyemből készült menyasszonyi ruhára, melynek ezüst és arany színekkel, valamint fehér gyönggyel készült 3D, sárkány alakú mintázata a császárságot szimbolizálja.

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Marie-Chantal Miller menyasszonyi ruhája
Marie-Chantal Miller

Pavlos herceg, Görögország trónörököse  Marie-Chanal Miller

A londoni születésű Marie-Chantal Miller 1995-ben esküdött örök hűséget Pavlos hercegnek, Görögország trónörökösének ,Londonban a Sophia’s Katedrálisban.  A meseszép, selyem Valentino menyasszonyi ruha  különlegessége a 4,5 méteres uszály.  A ruhacsoda ára 225.000$, 4 hónapon keresztül készült és 25 ember dolgozott rajta, a díszítéshez pedig 12 különböző fajtájú csipkét használtak fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Infanta Christina menyasszonyi ruhája
Infanta Cristina

Cristina of Bourbon Infánsnő & Inaki Urdangarín

A spanyol Juan Carlos király és Sofia királyné lánya, Cristina Infánsnő és a kézilabdázó Inaki Urdangarín esküvője 1997-ben, Barcelonában lett megtartva. A Lorenzo Caprile által tervezett menyasszonyi ruha egyszerre volt modern és klasszikus. A modell klasszikus, bő szabású szoknyája hosszú uszállyal és modern, hosszú ujjú, csónak kivágású felsőrésszel lett megálmodva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Sophie Rhys-Jones menyasszonyi ruhája
Sophie Rhys – Jones

Edward herceg & Sophie Rhys-Jones

Erzsébet királyné és Fülöp herceg legfiatalabb gyermeke, Edward herceg 1992-ben vette feleségül a PR konzultáns Sophie Rhys-Jones-t, aki a Windsor kastélyban tartott nagyszabású esküvő után megkapta a Sophie, Wessex grófné címet. A Samantha Show által tervezett menyasszonyi ruha selyem organza és selyem crepe  anyagok felhasználásával, kézi munkával készült. A rendkívül elegáns hosszú ujjú ruhacsoda V alakú nyakkivágása igazgyöngyökkel és kristállyal lett díszítve, mely szintén feltűnik a földig érő kabáton. A menyasszony gyémánt tiaráját a királynő saját gyűjteményéből kapta kölcsön.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiralyi esküvői ruha sorozatunk keretében Mette-Marit hercegnő menyasszonyi ruhája
Princess Mette-Marit

Mette-Marit hercegnő és Haakon Norvég herceg

A norvég trónörökös, Prince Haakon Magnus 1999-ben vette feleségül  a korábban pincérnőként dolgozó Mette – Marit Tjessem Hoiby-t Oslo-ban. Sajnos a gyermekét egyedül nevelő menyasszonyt igen nehezen fogadta el a közvélemény, így az esküvői egy – relatív- szolid ceremónia keretében lett megrendezve. A menyasszony lenyűgöző ruhájában egy igazi tündérkirálynőnek tűnt, aki egyszerűen hipnotizálta a vendégeket. A csodaszép modellt Ove Harder Finshet tervezte a Mette–Marit-tal szorosan együttműködve. A modell 125 méter selyem tüllből készült, 2 méter hosszú uszállyal, melyhez 6 méter hosszú selyem fátylat viselt.

 

 

 

 

Kíváncsiak vagytok a többi világszép menyaszonyra? Maradjatok velünk, jövő héten folytatjuk sorozatunkat!

 

Forrás:

harpersbazaar.com

www.szorakoztato.com

 

Vissza a Blog oldalra