BEN AFFLECK ÉS J.LO UTÁN, SZABADON Az egész csak egy kis színjáték, méregdrágán?

Esküvő Las Vegas-ban blogbejegyzésünk kiemelt fotója

BEN AFFLECK ÉS J.LO UTÁN, SZABADON Az egész csak egy kis színjáték, méregdrágán?

Zárásra készültünk, már éppen hoztam a kulcsokat, csuktuk be a kápolna ajtaját, amikor különleges vendég érkezett hozzánk – mondja Booth Portis, a vegasi kis fehér kápolna alkalmazottja. – Kicsit remegni kezdtem. Ő olyan, mint… Úristen! Ez nem lehet! Hiszen ő Jennifer Lopez, akit most itt esketni fogunk!

Vajon Neked is lehet Las Vegas-i esküvőd?
Mi kell hozzá?
Érvényes lesz?
Vagy az egész csak egy kis színjáték méregdrágán?

 

Booth Portis még most is átéli, mi történt vele:
– Egy kicsit remegni kezdtem, izzadt a kezem, nem tudtam megszólalni se’, mire az énekesnő csak ennyit mondott: „Igen, Jennifer Lopez vagyok, és házasodni jöttünk!” Mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga! Nekik. De nem nekem…
A Las Vegas-i szemtanú új részleteket is elárult Jennifer Lopez és Ben Affleck meglepetés-szerű, visszafogott esküvőjéről. Felidézte, hogy a pár fogadalommal a kezében jött, és „nagyon édesek voltak”, amikor felolvasták egymásnak. Mindketten túlcsordultak az érzelmektől, folyamatosan sírtak. Nem voltak egyedül: a gyerekeik ott álltak mögöttük. Gyönyörű fehér csokra volt a menyasszonynak, a vőlegénynek fehér virág díszítette az öltönyét. Minden elegáns és lenyűgöző volt, pedig már azt is tudjuk közben, hogy Jen saját magát sminkelte az alkalomhoz és egy olyan menyasszonyi ruhát viselt, amit egy forgatásról hazahozott.
Napokkal azután, hogy megjelent a hír, kitudódott az is, még nincs vége, a pár a barátoknak partit is rendez, mert együtt is ünnepelnének. A nászutazással kapcsolatban Jennifer állítólag megjegyezte, ő Bennel minden egyes nap amúgy is nászúton van és a baráti körükből azt is elpletykálta valaki, hogy az énekes-színésznő már az öregedéstől sem fél, hiszen Bennel ezen az úton is kéz a kézben haladnak.
Szép történet, akár egy romantikus film, meg is küzdöttek érte!
Sok magyar nő is könnyen beleéli magát… A mi életünk, szerelmünk, esküvőnk is lehet ilyen, mint egy film?

 

Jennifer Lopez és Ben Affleck Las Vegas-ban tartott esküvőjén készült fotó
Jennifer Lopez – Ben Affleck

 

Las Vegas  a hirtelen, gyors ötlettől vezérelt esküvők helye,
ezért lesz sokszor válás a vége…

Nézzük, kik is jártak már itt.
Las Vegasban házasodott össze 1966. júliusában Frank Sinatra és Mia Farrow. Az akkor 50 éves Sinatrának a 21 éves színésznő a harmadik felesége volt, a frigy alig két évig tartott.
Elvis Presley és Priscilla 1967. májusában szintén itt kötött házasságot. A Király akkor 32 éves volt, felesége 21. A reggeli szertartáson, amelyen a barátoknak és a rokonoknak csak egy kis csoportja volt jelen, Elvis fekete selyemszmokingot és cowboy-csizmát viselt. A ceremónia után a szálloda recepcióján a pár ellejtett egy táncot az énekes Love Me Tender című számára. Ez a házasság már hat évig bírta, 1973-ban váltak. Az énekes a megromlott kapcsolatot később azzal magyarázta, hogy túl sokat utazgatott.
Szintén Las Vegas-ban házasodott Richard Gere és a topmodell Cindy Crawford. Az esküvőt 1991. decemberében kötötték, annak ellenére, hogy a sztárszínész egy évvel korábban még Julia Roberts kedvese volt, a Pretty Womenben szerepeltek együtt.
A házasélet 1995-ig tartott, ekkor elváltak útjaik. A botrányairól híres énekesnő, Britney Spears is a városban mondta ki először a boldogítót Jason Alexandernek, gyermekkori barátjának, akivel mindössze néhány hónapja jártak. Az énekesnő a ceremónián farmert és baseball-sapkát viselt. Ők minden idők legrövidebb ideig tartó sztár-házasságával dicsekedhetnek, hiszen már másnap reggel meggondolták magukat, és kérték az esküvő felbontását: így 55 órán át voltak házasok.
Pamela Anderson színésznő és Rick Salomon is a Kis Fehér Kápolnában házasodott össze, 2007. őszén. A pár hasonlított: mindketten házasok voltam már korábban, és mindketten készítettek házi pornóvideót, amely nyilvánosságra került. A házasság picivel volt hosszabb, mint Britneyéké, két hónap múlva váltak el, miután megcsalták egymást.
Andre Agassi és Steffi Graf is Vegasban mondta ki és ők azon kivételesek, akik ma is boldogok: két gyermekük született, szállodákat építenek egy közös vállalkozásban.
Válással végződött viszont Angelina Jolie és Billy Bob Thornton Las Vegasban kötött házassága, ők, akárcsak Britney, farmerban álltak az oltár elé. A 2000-ben lezajlott, húszperces esküvő után három évvel a színésznő azt nyilatkozta: rájött, már semmi közös sincs benne és Bradben, illetve bocs., akkor még Bobban…
És nem is olyan rég Peaches Geldof és Max Drummey. A 19 éves hölgy és a 23 éves zenész szintén a Kis Fehér Kápolnában házasodott össze, nem messze attól a templomtól, ahol a lány szülei kötöttek házasságot 1986-ban. A szülők a ceremónián nem voltak jelen, Bob Geldof a szertartás előtt pár perccel, telefonon értesült, mire készül a pár.

 

Egy nagyon furcsa kaland,
amibe azért is bele kéne vágni

A sztárok vegasi kézfogói nem a holtodiglan-holtomiglanról árulkodnak.
Az esetek többségében nem is veszik túl komolyan az ilyen ceremóniát sem a párok, sem hazájuk, hiszen a dokumentumokat honosíttatni is kell, és vannak olyan országok, ahol ez a lehetőség sem áll fenn, egyszerűen fütyülnek a vegasi dokumentumokra. Egy saját esküvő Las Vegasban mégis vagy épp ezért, sok házasulandó pár vágya. Ennek oka főleg innen, Magyarországról nézve a hihetetlensége, a szokatlansága, egyedisége, vagyis ez egy nagyon furcsa kaland, utazással egybekötve, ami már az áránál fogva is: csak kettőtökről szólhat.
Ki is vihetné magával a rokonságát ilyen brutális áron, ennyire messzire?!
És akarjuk-e egyáltalán, hogy jöjjenek?
Ben Affleck és J.Lo esküvője emellett felvet egy olyan kérdést is, kell-e egy évig, pontos részletekbe menőleg fontolgatni, milyen is legyen az esküvő, pláne a vírus után: vagy hipp-hopp vágjunk bele, elég, hogy ennyire szeretlek!
Egyre többen kötnek ugyanis mostanában házasságot villámgyorsan, minimális idejű szervezéssel: ha megvan a tökéletes ruha, a többi már gyorsan megy, talán már az is mindegy hol…
Csakhát Vegas… Az nincs akárhol.
Az már szinte Hollywood!

 

Las Vegas-i esküvői szertartásról szóló cikkünk fotója

 

Jó hír, hogy nem csak eljátszhatsz a gondolattal,
de Vegasban is kimondhatod!

Az első lépések, ha mégis Vegasra/Vegasban esküdnél: az utazás, vagyis repülőjegy és szállás intézése, majd Nevada állam engedélyének kikérése. Ha ez nincs, akkor lehet afféle színházi jellegű sztori-esküvőt szervezni a kis kápolnában, de az sehol sem lesz érvényes, maximum vicces közösségi posztnak jó. Bármilyen amerikai vagy nem amerikai esküvő Las Vegasban csak akkor számít hivatalosnak, ha Nevada állam ahhoz előzetesen az engedélyét adta. Ez nagyon komolyan hangzik, de egy kis sorban állást jelent inkább, míg átgondolja az ember, tényleg belevágjon-e. Az engedélyeket Nevada állam Clark megyei hivatalában kell kikérni a Clark County Marriage Licence Bureau -ban. A formanyomtatványt online is kitöltheted, így a hivatalban csak a hivatkozási számot kérik. A formanyomtatvány ezen a linken elérhető:
https://clerk.clarkcountynv.gov/AcclaimClerkPreApp/
Ezek után be kell menni a hivatalba, sorba kell állni és meg is van az engedély. Ennek a költsége körülbelül 100 amerikai dollár, készpénzt és kártyát (Mastercard, Visa) is elfogadnak.

10 perc alatt,
10 napon belül

Rengeteg a kápolna, melyik is legyen? Melyik lehetett Ben és J.Lo-é?
A kérdést nagyon gyorsan segítenek eldönteni a hivatal kapujában álló agitátorok, akik ajánlgatják a saját kis fehér kápolnájukat és ha csak hezitálsz, már visznek is egy kisbusszal a saját eskető helyükig. Akár ott is választható egy last minute szentély, de online is le lehet foglalni még itthon, különböző luxus szolgáltatásokkal egybekötve, mint pl. helikopteres sziromhullatás… Azt is megadhatjátok, hogy tradicionális szertartást szeretnétek, vallásosat, vagy Elvis Presley imitátorral egy humorosat. (Ben és J. Lo egyszerűt kért, Elvis nélkül. „Mivel este volt már, késő, ezért inkább hagytuk Presley-t aludni”- nyilatkozta a szép énekesnő. )
A már megkötött házasság megújítását is szívesen vállalják, vagyis senkinek sosincs ehhez igazán késő. Fizetni csak előleget kell online foglaláskor, a többit a helyszínen. Fotóst, videóst kizárólag az eskető hely biztosít, ennek árát is érdemes belekalkulálni, megkérdezni. A ceremónia körülbelül 10 percig tart, utána engednek időt egy kis fotózásra. Az anyakönyvvezető 10 napon belül hitelesítteti a dokumentumot a Clark megyei hivatalban. A hitelesített házassági papírokat online kell megrendelni itt:
http://mlic.vegas , és postán küldik ki a megadott címre.

A bejegyzés után hivatalosan házasok vagytok: az USA-ban!
Magyarországon: nem!

Ha az utazásnak vége és megvannak az amerikai dokumentumok, akkor az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Irodánál (offi.hu) kell lefordíttatni azokat, ez 15 000 ft-ba kerül. Ezek után a Kormányablak (vagy az Anyakönyvi Hivatal, ha nem változik a neved) következik, itt még egy kis sorban állás és aztán hazánkban is érvényes házassági anyakönyvi kivonatotok lesz.
…és az egészről, ami előtte történt, még nagyon sokszor mesélhettek mindenkinek…

 

Las Vegas esküvőről szóló cikkünk fotójaKöszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

 

További érdességek az esküvő világából