A ROMANTIKA ESSZENCIÁJA: a BLOOM kollekció bemutatkozik

A ROMANTIKA ESSZENCIÁJA: a BLOOM kollekció bemutatkozik

VIRÁGZÁS

 

Kinyílni, feltárulkozni, virágba borulni, átlényegülni a fázós tél után.
Növekedési, fejlődési időszak ez, a természet, a test és a lélek kivirágzásáé, valami újé, ezt a kezdetet élteti MADI LANE BLOOM kollekciója! Életerő, siker, ragyogás, légies szoknyák, édes dekoltázsok, soha nem látott technikával ruhára varázsolt, különös intenzitású, fémesen csillogó, érzéki csipkemotívumok – a legszebbeknek.

Az ausztrál világmárka legújabb ruhakölteményei a frissességet hozzák el, amit a tavaszi virágnyílás jelképez, ez az évszak is ihlette legújabb darabjaikat. Hasonlóan a természet hirtelen virágba borulásához, lendülettel vág a szezonba a márka és különlegesen romantikus ruhakölteményekkel, egyedi megoldásokkal érkezik, miközben megszólítja a letisztult elegancia híveit is néhány elképesztően új kiadású darab.

 

VIRÁG(NY)ELVEN

 

Az Aranyparton, az idilli kelet-ausztrál tengerparton forgatták a kollekció bemutatkozó filmjét, itt készültek az elbűvölő fotók is. Hatalmas oszlopok között, kúszó növényzettel a háttérben, modern és romantikus építészeti környezetben bontakozott ki a legromantikusabb ruhák inspirálta szerelmes történet. A kollekció nevével (Bloom kollekció) összhangban és arra építve a kampányforgatás narratívája két fiatal történetét meséli el – az esküvőjük napja az egyesülésé, az egységé, amely új kezdetet indít el. A menyasszony virágzó szépsége a felhőtlen romantikáról, az üde frissességről mesél.
Férfi és nő együtt, egymásra rezonálva indul a kalandra, és ketten többé válhatnak, mint amivé lehettek volna egymás nélkül valaha. Ezt az érzést fejezik ki ezek a hangulatukhoz, táncukhoz, összebújáshoz is jól alkalmazkodó, lágy esésű, romantikus álomruhák…, a virágok nyelvén.

 

DÖNTÉSRE KÉSZTETŐ
KOLLEKCIÓ!

Annyira szép, hogy nézni is veszélyes. Csak és kizárólag azok a nők böngésszék végig ezeket a menyasszonyi ruhákat, akik teljesen biztosak a szerelmükben, és már döntöttek, szintet lépnek: meglesz az esküvő.
A bizonytalanok, a későbbre tervezgető álmodozók innentől ne is olvassák tovább, ne próbálják fel egyiket sem, mert az a kollekció, bizony, azonnal megbabonáz, elcsábít, és még a házasság-elleneseket is esküvőre készteti.

 

VIRÁGOK,
EGÉSZEN MÁSKÉPPEN

A virág motívum használata az esküvői ruhák tekintetében nem újkeletű, majdhogynem megszokott közhely, de itt egészen másról van szó. A közkedvelt sellő és A-vonalú fazonokon a mintákat, a csipke-hímzéseket úgy helyezték el, hogy az grafikai bravúrként hat. Mintha előttünk nyílnának, mozgásban lennének a virágok. A rózsák, liliomok, orchideák kipattanásának folyamatát, a virágzást jelenítik meg a leheletfinom anyagokon, ráadásul úgy, hogy közben a motívum karcsúsít, ügyesen indázik a dekoltázs, a derék és a csípő vonalán, hogy optikailag nyújtson, légiességet keltsen a rajzolat. A letisztult elegancia stílusában éppúgy, mint a királynős változatokon. A ruha alján szinte tobzódnak a virágfejek, a derék tájékon viszont éppen csak finoman bukkannak fel, a titokzatosságot fokozva. A csipke és a hímzés egyszerre selymes és gyöngy-szerű, sőt mozaikos hatású a nude árnyalatú DAHLA modellen. Ez a kreáció az illuzionizmus remeke, hiszen ennek a különleges, szinte leírhatatlan varrás technikának köszönhetően fényben és árnyékban másként jelenik meg ugyanaz a motívum. Bűbájosan csillognak a csipkevirágok, fantáziálni sem tudnánk merészebbet, mesésebbet.

NAGYOBBAK,
ATTRAKTÍVABBAK

A modern formák és a romantikus csipke mintázatok látványosan kapcsolódnak össze az esküvői ruhákon. A hagyományos apró virágok háttérbe szorulnak, és teátrális, nagy minták veszik át helyüket, ami a bájosság mellett az attraktivitást, a nőies, királynői egyéniséget ünnepli. A DARIA nevű modell dekoltázsa külön figyelmet érdemel. Két óriási virág aszimmetrikusan kapcsolódik össze, egymás szépségével vetélkedve, markánsan, a pókháló-szerű hímzési technika pedig egyszerre hívja fel a figyelmet a nő érzékiségére és a minta különleges kidolgozottságára.

SOHA NEM ÉR VÉGET…

A ruhaköltemények alja megér még néhány szót, hiszen 2022-ben reflektorfénybe kerül ez a kis részlet is, hogy hatalmas feltűnést keltsen. Amikor a szatén, a tüll elfogy a ruha végén, alján, uszályán, a virág csipkéje még merészen azért is folytatja, tovább halad, virágszirma túlmutat az uszály vonalán, mintha sosem érne véget… …sem a ruha, sem a boldogság, sem ez a nap. Virágok világa… A vállaknál, a pántokon, a dekoltázs ívén megszoktuk ezt a megoldást, de az öltözék lezárásaként váratlansága csodálatos, és varázslatosan eredeti megjelenést kölcsönöz vonuláskor.

 

SE NEM FÁTYOL, SE NEM PALÁST:
VALAMI EGÉSZEN ÚJ

Meglepetés az is, hogy a palást és a fátyol kereszteződéséből hogyan születik meg egy különleges, szokatlan, mégis királynői részlet: hátul, a vékonyka, virágok levelére épülő csipkevállpánthoz kapcsolódik a palást, de mélyebbről indul, hogy a vállat érzékien szabadon mutassa. A hát közepétől ível, monumentálisan omló anyaga a leheletnél is vékonyabb, a sziluettet és a rózsákkal hímzett uszályt így még sejtelmesebben mutatja meg… Költői! Természetesen lecsatolható, hogy később ne akadályozzon a táncban.

 

A KIVÉTEL(ES)EK

Miközben Madi Lane virágos gardróbkertjében járunk, feltűnik ott egy letisztult változat, hogy mutasson valami egészen mást. A DARNELLE nevű modell eszköztelensége megható, minimalizmusa közben az elegancia felsőfoka. A női alakot hihetetlen szépségében, szobor-szerűen újragondoló tervező az anyagot a test körül tekeri, csavarja, forgatja, és mindez úgy hat, mintha a nő lenne a bibe, amit hullámzóan ölel körül valamiféle szirom-fantázia, elefántcsont színű szaténból. A szirom-szerűséget a comb felső részétől kiinduló, merész hasíték tovább fokozza.
Hátul a V- kivágás szintén minimalista, de a szabás itt is meglepetés, úgy hajtogatták, „ráncolták” az anyagot a cipzár körül, hogy lepke vagy szitakötő szárnyaira emlékeztet.

A DEZI fantázia nevű ruhaköltemény is meglep… Először is geometrikusságával, mely keleties, az Ezeregyéjszaka meséiben járunk. Amikor azonban jobban megnézzük a nagyobb, geometrikus alapminta legapróbb részleteit, látható, hogy hópelyhekből vagy apró virágokból épül fel. Ezek a mini elemek adják a vállpántot, és keretezik elegánsan a ruhát is, tökéletes harmóniát keltve.
A pánthoz, a dekoltázshoz lecsatolható, ejtett csipkepánt csatlakozik, igen attraktív, figyelmet kelt, mozog a karral összhangban, így bájosan oldja játékosságával a matematikai pontossággal szerkesztett minták fegyelmét. Olyan, akár egy boleró, ott tartja a tekintetet, nézni kell, aztán kiderül, hogy mégsem az.

ÖSSZEGEZVE

A csipkevirágok attraktívabbá, merészebbé, látványosabbá váltak, a minták mellett a varrás-technika is teljesen megújult, soha nem látott egyediséggel jelentkezik MADI LANE BLOOM kollekciójában. A ruhák alja új figyelmet kap, csipkében, virágszirmokban végződik, térhatást kelt. A gyönyörök kertje buján, grafikailag, milliméterenkénti precizitással megszerkesztett rajzolatot ad a mintáknak, a nő sziluettjét kiemelve, tökéletességét hirdetve. Az anyagok magas minősége utánozhatatlan, légies, finom, örömérzetet ad a testnek, a bőrödnek. A romantikus, királynői fazonok, az A-vonalú, uszályos változatok mellett a letisztult elegancia darabjai is megjelennek, sohasem voltak ennyire utánozhatatlanok, minimalizmusukban is alaposan megszerkesztettek.
A női testtel harmóniában született a kollekció, a virágok nyílásának metaforája pedig a külső szépség mellett a lélekről is üzen, hogy örökre megérintsen.

 

Madi Lane 2022 évi "Bloom" kollekciójáról szóló blogbejegyzés utolsó fotója

A fiatalos, imádnivaló álommárka, Európa új kedvence kizárólag az Eklektika Szalonban vár!
Gyere, jelentkezz be, szeretettel várunk!

Időpontfoglalás: +36 20 567 1141

 

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

 

További érdességek az esküvő világából