ESKÜVŐI RUHÁK – CSILLAGJEGYED SZERINT

Madi Lane 2022 - Bloom kollekció image fotója egy ifjú párral

ESKÜVŐI RUHÁK – CSILLAGJEGYED SZERINT

FASHION HOROSZKÓP

 

Az esküvői álomruha kiválasztásakor rengeteg szempontot kell figyelembe venni, például az évszakot, a helyszínt is –, de a személyes stílus talán a legmeghatározóbb, melyet nem csak a testi alkatod, hanem főképp lelki karaktered határoz meg. Hogy a rengeteg gyönyörű ruha között megtaláld a számodra legszebbet, segíthet a csillagjegyed is. A horoszkópod jelképezi ugyanis az életed, a növekedést és a bőséget –  ha nem is hiszel száz százalékosan benne, de megerősíthet, még egy támpont lehet.

 

I.Tűz jegyűek
Az egyediségre törekvő
Kos, Oroszlán és Nyilas

A tűz csillagjegyek jól ismertek arról, hogy hőt hoznak és fényt vonnak el. Az esküvői ruhákra ez úgy fordítható le, hogy e három jegyhez tartozók imádják a klasszikustól való eltérést, nagyobb valószínűséggel vállalják be az egyedi divatkreációkat, a különleges darabokat – és mindent megtesznek, hogy lenyűgözzék a vendégeket azzal is, hogy váratlan, kiszámíthatatlan a megjelenésük.

 

Kos
(március 21. – április 20.)
AKIKTŐL ELAKAD A LÉLEKZET

A bíboros jegye, és jellemzően merész, kalandvágyó individualista. Senki ne várja el tőlük, hogy megfeleljenek egy hagyományos szertartásnak, olyan fogadalmakkal, amelyeket milliószor hallottak, ne lepődjünk meg hát azon sem, mennyire meglepő a ruhájuk… A Kos ugyanis egyszerűen megállítja közönségét. Felrázza az unalomból és a megszokásból. Imádja a merész ruhákat, melyek érzékiséget is képviselnek mondjuk fülledt, nyári napon. Egy gyönyörű, pánt nélküli sellő fazon? Vagy combig érő, lábhasítékkal ellátott A-vonalú szoknya? Minimalista hercegnő? Mély dekoltázsos variációk… Ezek lesznek a kedvenc ruhái.

 

Oroszlán
(július 23-tól augusztus 23-ig)
FENSÉGESEK

Az Oroszlán menyasszony vendégei arra várnak, hogy megörökítsék a boldog nő folyosón való sétáját, ami elképesztően látványos vonulás. A ruha rezonanciája olyan fenséges, hogy az egész fogadtatás jogosan és megkérdőjelezhetetlenül ekörül a nő körül forog majd. Az Oroszlán menyasszonyok a gyerekeknek is nagy kedvencei, a kis koszorúslányok és gyűrűhordozó fiúcskák seregét látod a folyosón utána ügetni, mert számukra ezen az esküvőn megelevenedik a mese a királylánnyal, amilyenek ők szeretnének lenni, vagy akit ők szeretnének elnyerni egyszer, majd… Az Oroszlán menyasszony elve: többet, nagyobbat, uralkodóhoz illőt! Legyen olyan az esküvői ruhád, mint egy pompás, varázslatos báli ruha! Hatalmas uszállyal, gyöngyökkel, kristályokkal, hímzésekkel! Az Oroszlánok fontolóra vehetik azt is, hogy nem ivoryt választanak, hanem púderes, vagy ezüstös kreációt. a megjelenésük drámai, impulzív, fényes és lehengerlő!

Nyilas
(november 23.–december 21.)
VILÁGTRENDI

Mindenképpen tisztelegj Ámor előtt a különleges napodon, hiszen Ámor végül is íjász, akárcsak a Nyilas! Tekintettel a Nyilas kalandvágyára, nem meglepő, ha úgy döntesz, megszöksz egy távoli tájra, és ketten tartotok vőlegényeddel és a tanúkkal esküvőt. A globális kultúra, a kontraszt, az utazás és a felfedezés szerelmesei vagytok, ruháitok is ezt az üzenetet hordozzák, akár keleties mintával is szeretitek. A nyilasok a változékony jegyek közé tartoznak, így a nyilas menyasszony különleges napján némi spontaneitásra vágyik ahelyett, hogy mindent kitervelt volna.  A Nyilas sportos alkat is, így aztán az olyan ruhát szereti, amelyben szabadon mozoghat. Kerülje a szűk, fullasztó melltartókat, fűzőket. A lágy esésű, szabadon áramló A-vonalú, vagy a letisztult eleganciát hirdető Audrey Hepburn szépséget ünneplő darabok passzolnak hozzá. …és ezekben az álomruhákban a legszebb.
TIPP!
A részletek tekintetében azonban utánozhatatlan: javasolt a csengőujj, vagy egy kristálycsillárt idéző fülbevaló, ugyanakkor balerinacipőben sokkal kecsesebb leszel, mint egy magassarkúban, előbbiben ugyanis energikusan mozogsz, és elképesztően jól táncolsz.

 

II. Föld jegyek
Az időtlen elegencia hívei
– a Bika, a Szűz és a Bak

A föld jegyek a klasszikus elegancia világában érzik otthon magukat. És nagyon fontos, hogy a menyegzőn is otthon érezzék magukat, biztonságban. Sosem kísérleteznek, sosem sokkolják a vendégeiket, nem hisznek abban, hogy frivolnak, extravagánsnak kell lenni a nagy napon. Sokkal inkább kifinomultnak, a kiszámíthatónak, nemesnek, fenségesnek. Az időtlen, örök eleganciáról mesél az esküvői ruhájuk.

 

Bika
(április 21-május 21.)
NEMESEK ÉS KÉNYELMESEK

A Bika nem szereti a rohanást, ezért a szokásosnál tovább tarthat, amíg megtalálja álomruháját. Szereti az egyszerű örömöket az életben, ezért egy harmonikus, természet-közeli szertartás –ínyenc ételekkel–, tökéletesen megfelel. Hagyományőrző. Iszonyodik attól, ami extrém! Ehelyett a szépséget sugározza bátran, kompromisszumok nélkül. Vagyis ami a ruháját illeti: a minőségi anyagokban hisz, amelyek lenyűgözőek és kitűnően mutatnak formás testén. Ruhája legyen elegáns, kényelmes és érzéki. Mindhárom egyformán fontos! Virágos csipkével díszített palást is tetszik neki nagyon, a hosszú, fátyol-szerű köpenyektől sem lesz ideges most, hanem elbűvöli, mert nem is piros!

 

 

Szűz
(augusztus 24-tól szeptember 22-ig)
A TÖKÉLETES

A szüzek tervezőknek születtek, így ha a ruhájukat keresik, abban teljesen profik. Megtestesítik azt, amit mi „tökéletes menyasszonynak” gondolunk. Lehet, hogy a Szüzeknek nincs szükségük esküvőszervezőre, sylistra, mint más jegyeknek, de nehézségeik adódhatnak a döntéshozatalban, mivel mindig a legjobbat keresik.  A Szűz emellett kedves, szerény, a visszafogott menyasszonyi ruha illik hozzá, de kicsit sem akármilyen. A nemes egyszerűség ámulatba ejti, a hímzetlen, minimalista stílust szeretni fogja. Az éles szögeket, hasítékokat imádja, a modern szabásvonalak elbűvölik, melyek szép sziluettjét kiemelik. Nem számít, milyen stílust választ, de a kelme tökéletesen simuljon az alakjára, és olyan minőségi ruha legyen, mely hibátlan, anyaga varázslatos, nemes!

 

Bak
(december 22-től január 20-ig)
KLASSZIKUS ÉS HUNCUT

A Baknak nincs szüksége túlméretezett szoknyákra, puffos ujjakra – ez a menyasszony valószínűleg örök klasszikus akar lenni. Csakhogy a Bakoknak van egy „titkos ördögi oldaluk” is, ezért válasszanak néhány szexi kiegészítőt, amely megfelel visszafogott stílusuknak. A Bak menyasszony tehát visszafogott eleganciát kíván esküvője napjára – ízlése drága, de nem kirívó. A részletek tekintetében pedig megenged magának egy kis huncutságot, az áttetsző, testszínű tüll például a kedvence.

 

III. Levegő jegyek
Az egyediség szerelmesei
–Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Valószínűleg kitalálnak valami újszerűt az esküvőjükre is a levegő jegyűek, például hatalmas felső szoknyát, amely az első tánc során felfedi az édes és érzéki miniruhát. Bármilyen stílust is választanak, egyedi benyomást akarnak kelteni, és így is lesz. Esküvői ruhájukra sokáig emlékeznek majd és utánzókra találnak.

 

Ikrek
(május 22-től június 21-ig)
KÜLÖNCÖK

Mivel az Ikreket a Merkúr, a kommunikáció bolygója uralja, a legfontosabb számukra, milyen beszéd, fogadalom, pohárköszöntő lesz az esküvőn, ezután következik a ruha. Milyen is legyen? Kicsit sem mellékes. Az Ikrek kacérkodók, szeretik a változatosságot, a játékosat, ezért nekik több idő kell, míg rátalálnak a kedvencükre. Persze, azonnal beleszeretnek egy modellbe, hogy aztán egy szempillantás alatt kiábránduljanak belőle, megbánják, és új szerelem támadjon valami másik álomruha iránt… Tudnak érvelni egyik és másik kreáció mellett is. De dönteni? Csapongóak és az az igazság, hogy igazán jól néznek ki szinte minden ruhában, úgyhogy érthető az ingadozásuk…
TIPP!
A több elemű, variálható, 2 in1 ruhák, a nadrágos szoknyák biztosan tetszeni fognak nekik és végül örökre beleszeretnek és a döntést sosem bánják meg.

 

Mérleg
(szeptember 23-tól október 23-ig)
ILYET MÉG NEM LÁTTÁL!

A Mérlegek egyértelműen a legromantikusabbak. Mivel a Mérleget Vénusz, a romantika istennője uralja, szívesen alakítanak ki trendeket, de sosem követik az áramlatot. Ez azt jelenti, hogy bármilyen stílusban egyedinek és gyönyörűnek kell érezniük magukat. Esküvői ruhájuk bővelkedjen sosem látott részletekben, pl. most az uszály csipkéjét szabják úgy, hogy romantikája megállít, a virág szinte életre kel a ruha végén, és hosszú sóhajt vált ki a lányok körében…
Tipp!
Az Eklektika Szalonban már most a 2023-as kollekciót próbálhatod, így szinte garantált, hogy nem előz be senki, olyan ruhában állhatsz oltár elé, amit eddig még senki sem látott!

 

 

Vízöntő
(január 21-től február 19-ig)
A LEGSZEBB KÜLÖNC

Nem ritka, hogy a Vízöntő menyasszonyok egy kicsit kényelmetlenül érzik magukat a hagyományos házasságkötési szertartás miatt. A Szaturnusz és az Uránusz uralja jegyüket, ami arra készteti őket, hogy dacoljanak az elvárakozásokkal és történjen valami szokatlan. A Vízöntőknek nagyobb esküvőt kell tervezniük – mert sok a barát…  A Vízöntő akkor ragyog a legfényesebben, ha az esküvő napján kiengedi magából a belső lázadót. Addig, a felkészülésig viszont mindent szabad! Egy szembetűnő jellem-jegy ugyanis megkülönbözteti ezt a menyasszonyt a többiektől, megpedig az, hogy ő a legkülöncebb! Viszont azonnal ráérez, melyik az a ruha, mely kifejezi őt… Nem szereti a hagyományosat, így lehet a ruhája bézs, arany vagy rózsaszín. Bájos lázadó! Menyasszonyi öltözékének még a csipke-rajzolata sem szokványos, a minimalista pöttyös változat és az óriási, ruhán nyíló rózsafutam is megengedett és örömét fokozza.

 

 

IV. A Víz tündérei
Halak, Rákok és Skorpiók
– a nagy romantikusak

Romantika, érzelmesség, könnyek, szentimentalizmus, költőiség. akár egy lányregényben! Ez jellemzi a víz menyasszonyait. Romantikus kisasszonyok ők, bájos teremtések, könnyeket csalnak azoknak a szemébe, akiket szeretnek, és akik viszontszeretik őket.

 

Halak
(február 20-március 20.)
ÁLMODOZÓK

A Halak jegyű menyasszony úgy néz ki, mint egy valóra vált álom! Ha vízparton vagy akár trópusi halas akváriumokkal tarkított helyen házasodnak össze, az örömmel tölt el egy Halak jegyű szerelmes nőt. Sellő stílusú esküvői ruhában a legszebbek! Ezenkívül, mivel a Halak imádják a vizet, szükségük lesz valami kékre, ami a színmágiában a békét és a nyugalmat képviseli.
Viseljenek például babakék cipőt a hagyományos ivory csipkeruhájuk mellé.

 


Rák
(június 22-től július 22-ig)
EGYSZERŰBEN SZÉP

A Rákok szeretik az otthont és a kandallót, de szívesen gondolnak tengerparti esküvőre is, mert ott, a nagy víz morajlásában a dolgok egyszerűekké válnak és letisztulnak. A menyasszonyok szeretik a hagyományokat, ezért lesz valami kölcsönvett és valami kék az esküvőn, és vágyat érezhetnek arra, hogy valamilyen módon tiszteljenek egy elhunyt rokont, például a nagymamát az esküvőn, akinek a csipkekesztyűjét ezért viselik. A Rák típusú menyasszony ruhája lehet csupa hab, kellem, ilyenkor úgy néz ki, akár Csipkerózsika a bálon!
TIPP!
Ahogy mondtuk, akkor érzik magukat a legszebbnek, ha szeretteik veszik körül őket, ezért fontolják meg egy családi örökség – például bross vagy karkötő – beillesztését az esküvői stílusukba. Szeretik amúgy is a régi korokat, természetesen a legújabb, minőségi remake kidolgozásban. A gyöngyöket a ruhán, sőt a bájos masnit is, és a kisebb köruszályos antik hatású költeményeket nekik ajánljuk.

 

Skorpió
(október 24. – november 22.)
REJTÉLYESEK

A Skorpió menyasszonyok visszahúzódóak, nem szeretik a reflektorfényt. általában megnyugtató számukra, amikor azzal erősítik őket nagy napjuk előtt, hogy senki nem számít, csak ők, ketten, a vőlegényével, meg a köztük lévő szerelem. Plútó, az Alvilág ura uralja hangulatukat, kicsit a félelmüket is, így az ideális ceremónia légkör egy barlangszerű környezetben, hegyes vidéken, völgyben, tóparton, vízesésnél vagy folyó mellett harmonikus. A Skorpiókat vonzza a rejtély, ezért a Skorpió menyasszonynak feltétlenül fátylat kell viselnie az esküvője napján, hogy fokozza a drámaiságot! Ami a színt illeti? Merész. Ha valaki fekete ruhát visel az esküvő napján, az szinte biztosan egy Skorpió. Fazon tekintetében az áramvonalas, sziluettet megmutató, cizellált, díszített fazonokban szereti mutatni rendkívüliségét és eleganciáját és akár egy különös ujj-megoldás is rabul ejt.

 

Ha jól érzed magad abban, amit viselsz, kívülről és belülről is a szépséget és magabiztosságot sugárzod majd. Ez a legfontosabb. Ha ezt eléred, a várakozásnál is
szebb leszel!

 

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

 

További érdességek az esküvő világából