A szépség nem alkat kérdése

A szépség nem alkat kérdése

Az EKLEKTIKA SZALON világhírű PLUS SIZE kollekciójának álomdarabjait DUKÁT ERIKA hastánc művész mutatja be, az ASIRAH TÁNCISKOLA művész oktatója. Miközben a lét könnyedsége áthatja a képsorozatot, nehéz eldönteni, melyik ruhában a legszebb. Történetét szelíd kedvességgel meséli el az Esküvő Trend Magazinnak, pedig van benne dráma, és nem könnyű mese ez.

 

Modell válogatáskor az tetszett meg benned azonnal, hogy nem láttalak harsánynak, szelíd vagy, kecses, és a szemérem, ami ma nem éppen trendi tulajdonság, az is bujkált a szemedben. Sosem szerettél volna S-es, XS-es lenni?
– De igen…, persze. Ez olyan kettősség bennem – mondja Dukát Erika. – A plus size, ahogy a nevében is benne van, pluszt ad a megjelenéshez. Figyelmet kelt, feltűnést, kiállást és jelenlétet. Kiemel a tömegből. A modellek között is speciális kategória. Amikor ilyet keresnek, meglehet, nagyobbat akarnak vagy soványabbat, nehezebb kérdés ez, mint más castingokon, így aztán eldöntöttem: önmagam leszek. Ahová beférek, oda beférek, ahová nem, azt nem sajnálom…
Szó szerint. Közben egy metafora is.
(Nevetünk.)
–A szép nem egyetlen dologra vonatkozik, sokszínű fogalom. Ezért is örülök, hogy nem egyedül, hanem modellekkel együtt szerepelhettem itt, a magazinban.2023 03 28 20.55.34 16 ma╠usolat 1

 

Táncolsz…, talán onnan a kecsességed.
–Gyerekkorom óta rengeteg-féle táncban láttak ügyesnek, csak hát az alkatom…

Ért bántás, hogy eltérsz az átlagostól?
–Csúfoltak. Én voltam a lány, aki „nem fért bele”… És a táncórákon is szóvá tették, hiába voltam ügyes például a hiphopon, társastáncon, néptáncon, elismerték, hogy persze, jól mozgok, de… Aztán a kozmetikusomnál hallottam a titokzatos táncról. Gondoltam, kipróbálom a hastáncot is. És ott az oktató azt mondta, hogy: „A tánc nem alkat kérdése”. És ezzel az egy mondattal megváltoztatta az életemet.
Hány éves voltál ekkor?
–Tizennégy. És már az első próbán kiderült, az alkatom a hastáncnál nem hátrány, hanem előny. Vagyis amiért eddig bántottak, csúfoltak, az adottság lett, ez kiderült az első rögtönzéskor a színpadon. Valamiféle kivételezettséggé változott az, ami eddig ellenem fordult.
Azóta több versenyen eredményesen szerepeltél, ezüst-arany minősítéseket szereztél, és tíz éve már, hogy művész-tanár vagy. Leánybúcsúra is hívnak.
–Meggyógyított a tánc, az én üzenetem ez. Így nem csak a koreográfiát, hanem azon keresztül azt is szeretném közvetíteni a tanítványaimnak, hogy megtalálják közben ennek a nőies mozgásformának a lelki gyümölcseit, legyenek kiegyensúlyozott, boldogabb emberek.

Az Esküvői Trend magazin Plus size fotózásán készült fénykép a Gundel étteremben. Style: Madi Lane 'Clara'
 

Tekintse meg CURVE /molett esküvői ruha kínálatunkat!

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

 

További érdességek az esküvő világából