„Z Ö L D Ö V E Z E T” A legtöbb menyasszony erre a stílusra esküszik…

 

Az Eklektika Szalonba érkező lányok feltűnő többsége mostanában a greeneryt választja esküvője stílusául. A menyasszonyok a próbáinkon megnyílnak és nem csak a ruha kerül szóba, hanem az esküvő stílusa is, mely, természetesen, a menyasszonyi öltözék kiválasztásakor sem mellékes. Jó, ha harmonizál a kettő – a dekoráció és a ruha. Most összefoglaljuk neked, mit is jelent a greenery, miért olyan divatos évek óta, mi a titka és milyen ruha illik hozzá.

Eredeti jelentéseként a greenery frissességet, a tavaszt, a megújulást jelképezi, és ahogy a neve is beszédes, a zöld árnyalataira, a természetközeliségre épít. Hívják „csupazöld” stílusnak is.

AHÁNY ZÖLD, ANNYIFÉLE
FORMA ÉS ÁRNYALAT

 

A mélyzölden fonódó borostyánok, az ezüstösen, szürkén megcsillanó eukaliptusz levelek zöldje, a fű üdesége, a moha selymessége, a kis kövirózsák bája, az olajfaágak egzotikuma ¬–ezek mind ennek a stílusnak a meghatározó jegyei, kellékei és bizonyítják, hogy ez a szín kicsit sem unalmas. Főleg együtt, egymást erősítve kelt eleganciát, ugyanis mindig mentes a giccstől, a túlzástól.
TIPP!
•Újabban már illatos fűszernövényeket is belecsempésznek a dekorációba, és nem csak a rozmaringot, mely régi esküvői jelkép, hanem citromfüvet, majorannát, bazsalikumot is. Sőt, ezeket köszönőajándékul is adják a párok vendégeiknek.
• A greenery, ha színekben nem is tobzódik, de formákban: nagyon. A dekorációk népszerű részletei a növény girlandok, a növénykarikák, koszorúk, hosszú fonatok, amiket nagy, unalmas felületek, falak háttér díszítéséhez is ajánlunk.
•A greenery ha élővirágra is alapoz, az mindig idény jellegű virág, ezt ne hagyd figyelmen kívül.

 

VONULJ KI A TERMÉSZETBE!

A menyasszonyok az esküvőjük tervezésekor olyan épületet (kastélyt, pálmaházat, majorságot) írnak le ideális helyszínként, mely természetközeli, zöld környezetben, parkban, angolkertben, erdő mellett található, és ahol a násznép ünneplés közben nincs négy fal közé szorítva. (Legfeljebb, ha esik az eső.)
A fővárosiakra is jellemző ez, nyugalmas, meghitt helyet keresnek Budapest vonzáskörzetében. Nyilván, a vírus okozta bezártsággal is vitatkozva, a szabadság élményét, a fesztelenséget keresik, ezt hozza el a természet közelsége.
…és a greenery ebben a közegben érzi jól magát.
Vagyis: ötcsillagos fővárosi luxushotelhez nem passzol, még akkor sem, ha ezt ajánlják neked. Vidéken, természeti térben hat igazán.
A hely adottságai aztán már meg is alapozzák ezt a stílust, melyhez a madárcsicsergés, a napfény, a kis tó, forrás éppúgy hozzátartozik, mint a dekorosod által kreált sok zöldben tobzódó, változatos formavilágba rendezett zöldikék és az ahhoz szépen passzoló bárányfelhők az égen.
Teríttethetsz kint, a természeti környezethez hangolódva, de az is gyönyörű, amikor a park, kert hangulatát viszed be a belső térbe, és ott folytatod meghitten…
TIPP!
Használj kiegészítő színnek fehéret, a terítők, a boldogságkapu fehér selyemben, tüllben pompázhat (kiegészítve a zöld elemeket), gyönyörűen hatnak a hófehér mécsesek, gyertyák, a vintázs jellegű, elefántcsont színű tányérok, fénylő porcelánok.

 

greenery2

 

SZERÉNY ÁR, LUXUS ÉRZET

A greenery azonnal meghitt hangulatot teremt, nem feltétlenül drága, hiszen a borostyán, a faágak terjedelmesek, de nem tartoznak az olyan költséges élővirágok közé, mint mondjuk az orchidea. Vagyis a pasztell dekorációnál, a púderes rózsás-virágos stílusnál olcsóbb. Viszont ha nem is olyan drága, egy kis ötletességgel, merészséggel keltheti a luxus érzetét. Ezt úgy éred el, ha arany, rozéarany kiegészítőket is bevetsz az előbb említett fehér elemek mellé: különleges evőeszközöket, aranyszélű poharakat, gyertyatartókat válassz. Csillogó fényfűzérekkel is gyönyörű, már napközben is, nem csak este.
TIPP!
•A greenery még ennél is szebb lehet, ha valami extra elemet is tartalmaz: például nagyon mutatós, ha articsóka is kerül a különleges formájú kövirózsa mellé az asztalra, csokrodba.
•Vagy: az asztal közepére elhelyezel egy-egy érdekes kaspót, mondjuk igen divatosak mostanában a szoborfej-kaspók, melyekbe zöld virágokat helyezhetsz el.
•A romantikusabb lelkűek csíptetős lepkéket, kis madárkákat is választhatnak az asztalokra.
• Óriási papír installációkkal is egyedivé tehető. De színben legyél tartózkodó, maradj a fehérnél, aranynál, más színig ne merészkedj.
•Az asztal fölé a zöldekből csillár-szerű dekorelemet is készíttethetsz, az mindig monumentális hatást kelt.
•A stílust, a dekorációt a zene is segítheti: a vendégek érkezésekor megnyugtató, harmóniát sugalló relax, zen zenéket is bevethetsz, melyekben madárdal, csicsergés, a tenger, a víz hullámzása, csobogása hallatszik.

 

MILYEN LEGYEN A RUHA?

Az abroncsos, óriási habcsókruhák kivételével minden ruhát elfogad és szeret ez a stílus. A csipkeköltemények azonban varázslatosak hozzá, ahogy az elefántcsont színű minimalista szatén menyasszonyi öltözékek is gyönyörűek. Különös szeretettel ajánljunk Evie Young merész, fiatalságot ünneplő csipkeújításait, melyek éppolyan friss hatást keltenek, mint a (női) természet.

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

 

További érdességek az esküvő világából