A történelmi filmek feszültségét és izgalmát ígérő kegyhely és az éteri tisztaságot árasztó csipkefantáziák: NAGYPÁL KRISZTINÁVAL A DÖMÖSI PRÉPOSTSÁGBAN

A történelmi filmek feszültségét és izgalmát ígérő kegyhely és az éteri tisztaságot árasztó csipkefantáziák: NAGYPÁL KRISZTINÁVAL A DÖMÖSI PRÉPOSTSÁGBAN

 

Klasszikus és romantikus, ugyanakkor modern és elegáns menyasszonyi ruha a Ronald Joyce 2022 évi . Style: Virginia. Modell: Nagypál Krisztina5

 

 

HOSSZÚ URALKODÁS

 


NAGYPÁL KRISZTINA ex-szépségkirálynő két éve uralkodik már, hamarosan azonban átadja koronáját az új szépségnek, az utódnak. Vele és a Morilee 2022-es varázslatos menyasszonyi ruha kollekciójával indultunk különleges útra, a dömösi prépostságba és romjaihoz. A hely titokzatos, rengeteg rejtély övezi, épp úgy, mint modellünket. Szentek és uralkodók lakhelyéül szolgált a vidék, rátalálni is kalandos.
Varázslatos, akár a ruhák, melyek királynővé emelnek Téged is.

A szokásosnál is tovább uralkodhatott Nagypál Krisztina, a Miss World Hungary 2019 királynője. A „koronavírus-járványnak köszönheti”, hogy már két éve hordhatja a koronát, tavaly ugyanis elmaradt a verseny. Idén újra megrendezik, a jelentkezés napok óta tart, így rövidesen kiderülhet, kik azok a lányok, akik közül kikerülhet majd Krisztina utódja, a Miss World Hungary királynője. Mielőtt azonban még átadná koronáját valaki másnak, egy kirándulásra kértük a modellt, az Árpád-házi királyok rejtélyes helyén fotóztuk.

 

Nagypál Krisztinak 2019 évi Magyarország szépe az Eklektika esküvői ruhaszalon Morilee fotózásán a dömösi prépostági romtemplomban
Nagypál Krisztina

ROSSZ IDŐBEN IS BESZÖKIK A FÉNY
A TITKOK SZENT HELYÉRE

Véres ármány,
éteri tisztasággal átszőtt ruhaköltemények
és a magyar királynő

Igazi szakrális helyet választott az Eklektika Szalon a Morilee 2022-es menyasszonyi ruháinak kampány fotózásához. Szívesen ajánljuk mindenkinek, aki a kirándulását vagy esküvői fotózását némi történelemmel, áhítattal vagy misztikummal gazdagítaná, esetleg van megfogadni valója valakiért vagy önmagáért valamit. Az Árpád-házi királyok kedvenc lakhelye volt a Dunakanyar. Itteni legrégebbi emlékünk a dömösi prépostság, amelyet 1107-ben alapítottak. Könyves Kálmán öccse, Álmos, és annak fia, a későbbi II. (Vak) Béla király tartózkodtak itt. Elképesztő történetek zajlottak a falak között: ármánykodás, gyilkossági kísérlet, gyújtogatás, véres titkok, nem csoda, hogy egy több kilométeres alagút is vezet a föld mélyén: állítólag a királyok menekülési útvonala volt.
A történelmi filmek feszültségét, véres izgalmát ígérő hely jó kontraszt az éteri tisztaságot árasztó, hímzett csipkefantáziákhoz, Morilee mesebeli kollekciójához és Krisztina modellünk érzékeny személyiségéhez.

 

Elegáns, fiatalos, letisztult esküvői ruha, mely egyben a klasszikus vonalakat is magában hordozza. Mikor meglátjuk mégis egyfajta vintage életérzés jár át minket. Ez "Claudia" a Morilee 2022 évi menyasszonyi ruha kollekciójából.blog image
1000 éves dömösi prépostági altemplom

 

HA IDETELEFONÁLSZ, AZ ATYA KINYITJA A TEMPLOMOT

Romantikus túra után: ruhapróba

A dömösi prépostság, az altemplom, a romok a település nyugati végén, a domboldalon elterülő temető fölött rejtőznek. Amikor az út mellett egy szerzetest formáló szoborra találunk, az már jó jel, mutatja, közeledünk. Romantikus túra ez, de bakancs ajánlott, mert térdig ér a fű, Zoli, a fotósunk megküzd azért vele motorral is. Ő nézte ki ezt a helyet, régóta vágyott arra, hogy itt menyasszonyi kollekciót fotózzon. Sullay Judit, az Eklektika Szalon tulajdonosa pedig megtiszteltetésnek érezte, hogy ruháival beteljesítheti a fotóművész álmát. Krisztina vékonysága ellenére jól boldogul a tűsarkakhoz nem passzoló terepen, nem adja fel, ütemesen haladunk. A prépostságnál aztán zárva a templomajtó. Aki előzetesen bejelentkezik, annak azonban az atya kinyitja, bennünket is vár már, és ez jólesik. Aztán ránk hagy mindent (Isten szeme úgyis rajtunk), még megjegyzi, délután négykor jön, addig dolgozhatunk.
A stáb nem is hallja, a látvány betölt minden érzékszervet. Csodálatos körablakos óriási tér nyílik, ahová a sötét, borús világból rossz időben is mindig beszökik a nap.
Nem is akárhogyan…
Lássuk, hogyan él majd a térben Morilee fenséges csipke-kollekciója.

 

RUSZTIKUS, MINIMALISTA TÉR, SZUPERROMANTIKUS RUHÁKKAL

 

Spagettipántos sellő fazonú csipke menyasszonyi ruha mély V kivágással és érdekes keresztpántos csipkemintával a háton. Style: Morilee "Peta" Blog, image fotó
Morilee – Peta

 

Az apátság fala, téglaboltozata natúr, boltívek tagolják, összhatása: modern oszlopcsarnok. Az oltár nem díszített, a rózsaablakra csak a körforma utal, nincs egyéb dísz rajta, csak egy betonkarika az ablak körül . Az oltárt néhány lépcső mellett a fény emeli ki, mely legfőképpen föntről, az égboltról érkezik, és nem oldalsó, embermagassághoz közeli ablakokból. A modell, ahogy beállítjuk, szokatlanul fenséges látványt nyújt Morilee uszályos, különleges hátkivágású csipkeruhájában.

 

A falba természetes köveket betonoztak, mely a képeken valahogy rusztikus vaskossága ellenére is a csipke hatását kelti és harmonizálni kezd a ruhákkal.

 

 

A modern és az évezredes tradíció találkozik és összekapcsolódik ezen a helyen, ahogyan az Eklektika Szalon Morilee kollekciójának is ez a lényege: az időtlenség.
Ezek a menyasszonyi ruhák ugyanis épp ezt a kettősséget hordozzák: a hagyományos fazonok, az uszályos, királynői darabok, az A-vonalú csipkeköltemények a tradíciót ünneplik, de a klasszikus bájt mégis modern romantikával ötvözik. Időtlenül szépek.
Uszály még sohasem volt ennyire áttetsző, fátyol-szerű és légies: nagy kedvenc, amikor a szatén köruszálynak vége, de jóval tovább folytatja az átlátszó tüll, melyre virágokat hímeztek. A fedettség és a meztelenség kettőssége uralja a finom részleteket. A dekoltázsnál, a két mell közé hártya feszül, a hamvas bőrt kiemeli a leheletvékony anyag.

 

Az intimitás érzetét kelti óvatosan, néhány milliméteres izgalmas sávban. Több mint bájos, amikor a hónalj alatt indul már arasznyi szélességben a bőr színét látni engedő tüllön a fehér virágminta, a nő oldalán szalad végig, és egészen derékig fut. Mit fut, indázik! Mintha a csipkét egyenesen a bőrre álmodták, varrták volna aprólékosan, részletgazdagon. Ilyen hímzett tüll díszíti a menyasszonyi ruha pántját is, közben a dekoltázson lévő, fehéren a fehér virágok nemességére is felhívja a figyelmet.

 

A RUHÁK MINDIG A NŐIESSÉGET ÜNNEPLIK
Templomi térben sem túl érzéki a Morilee

 

Elegáns, fiatalos, letisztult esküvői ruha, mely egyben a klasszikus vonalakat is magában hordozza. Mikor meglátjuk mégis egyfajta vintage életérzés jár át minket. Ez "Claudia" a Morilee 2022 évi menyasszonyi ruha kollekciójából Image
Morilee – Claire

 

Morilee kollekciójában Kriszti otthonosan mozog, pózol, profin váltja a pózokat, a tekintete szuggesztív, kifejező és éles, olykor kutakodó is, mintha bennünket figyelne, meghatja a titokzatos tér. A mosolya sejtelmes és kedvességről árulkodik. Talán ez a szépségének titka? Hogy nem csak szép?
A templomban, még a falakon sincs virág, nemhogy az oltáron. A ruhákon viszont hatalmas csipkevirágok, a selyem-szatén letisztult aljat takaró, virágmintás tüll-fantáziák, a mély, „hegyes” dekoltázs, a derékon indázó organikus minták a nőiességet ünneplik és az ártatlanságot. A menyasszony lesz a virág – a templomi világban. Érdekes, hogy milyen szépen simulnak ezek az amúgy érzéki kreációk az egyház miliőjébe, egyáltalán nem feszegetik az intim határt. Ennek oka, hogy különlegesen nemes, gyönyörű anyagokból készülnek, így ha itt-ott merészek, mégis a kellemet, a kisasszonyosságot hirdetik és az örök, kifinomult szépséget.

 

 

 

Lassan négy óra, csomagolunk, Kriszti boldog, szemében könnyes fény, szavak nélküli érzelmek, megható, ahogyan a környezet hatása alá kerül. De erről helyette is mindent elmondanak a képek, nem kell több szó.

 

Köszönjük az írást az Esküvő Trend Magazinnak

Modell: Nagypál Krisztina

Fotó: Dévai Zoltán

Helyszín: 1000 éves dömösi prépostági altemplom

 

További érdességek az esküvő világából