Honnan legyen a menyasszonyi ruhám?

fátyoldarab

Honnan legyen a menyasszonyi ruhám?

Persze ígértem, hogy csak kedden jelentkezem, de olyan gyorsan folynak az események, hogy most egy vasárnapi bejegyzéssel toldanám meg a blogfolyamot; remélem nincs ellenetekre.

Felmerült bennem a kérdés, hogy akármennyi üzlet is van, mégiscsak több lehetőségből lehet választani, mint amit én eredetileg képzeltem.

Ha már üzleteknél tartunk, akkor máris három kérdéssel találjuk szemben magunkat.

  1. Megvegyem a ruhát?
  2. Béreljem a ruhát?
  3. Esetleg próbálkozzak az online rendeléssel?

Nos, én mindenképp a második variációt választanám, annál is inkább, mert megvenni nem a spórolósabb opció, persze akinek a pénztárcája megengedi, annak megfelelő választás lehet a vásárlás is. Itt mérlegelni kell, hogy életünk végéig magunk mellett szeretnénk-e tudni a ruhát, esetleg örökíteni akarjuk majd generációkon át, bár itt a kordivat általában beleszól, és talán már a következő generációnak egy elavult darabot jelent, vagy az utódnak teljesen más alakja lesz, nem illik rá, és még sorolhatnánk. De ha a lelkünknek nem elég fényképekről visszaemlékezni, azokban gyönyörködni, akkor persze, vegyük meg a ruhát.

Ha bérlem a ruhát, igaz, hogy csak a nagy napra lesz az enyém, de egy pénztárcabarátabb megoldás, és nem megy „kárba”, sárgulásnak ítélve egy csodaszép ruha.

Ezen kívül pedig, ha nem találjuk meg a tökéletes ruhát, amit megálmodtunk, akkor pedig kereshetünk tervezőket, akikkel együtt megálmodhatjuk a darabot, aki ránk szabja, az alkatunkra önti a ruhakölteményt. Ebben az esetben persze a ruha az első opcióhoz igazodva életünk végéig a mienk lesz, illetve árkategóriában, időben is többet jelent.

És ott van persze az a lehetőség, amit csak a legbátrabbak vállaljanak be (én nem vagyok ennyire bevállalós, és senkit sem buzdítok erre), ez pedig az online ruharendelés. Igen, mindenki jól olvassa, online is lehet esküvői ruhákat rendelni, a fast fashion üzletektől kezdve külföldi tervezői oldalakon át, a basic online rendelős oldalakig, ahonnan általában csak szilikon telefontokokat merek rendelni, mást nem nagyon, és azok sem bírják túl sokáig.

Mindenki ismeri azokat a videókat, ahol bemutatják, hogy hogy nézett ki a modellen a ruha, és mikor megérkezik, valami silány minőségű, lógó, csipkebetét helyett pedig egy halászháló-szerű anyagot kapunk kézhez.

A nagy készülődés során nincs szükségünk egy ekkora kockázat bevállalására, és itt akkor én ki is térnék az én választásomra.

Nyilvánvalóan senkit nem ér meglepetésként, hogy mivel ezen a platformon olvassátok ezeket a sorokat, én az Eklektikát választottam az én profi csapatomnak, akikkel megtaláljuk és rám igazítjuk a bérelt ruhát, amit aztán (környezettudatossági meggyőződéseimből, anyagfelhasználás és -kihasználtság miatt és a pazarlás elleni küzdelmem miatt is) vissza tudok adni, és mások is átélhetik benne a nagy napjukat.

Mindenképp érdemes átgondolnunk, hogy nekünk melyik opció felel meg, mind elviekben, mint pénztárcaügyileg és idő szempontjából. A legfontosabb, hogy kényelmesen, jól érezzük benne magunkat, illetve, hogy amikor a tükörbe nézünk, akkor a megálmodott manyasszonyképünk nézzen vissza.

Egyet viszont biztos meggyőződésemből ajánlhatok, ezt a profi ruhaszalont, ahol folyton frissül a kollekció, ahol Rád figyelnek, ahol professzionális tudásukat a te személyiségedhez és alkatodhoz szabják. Ezzel a segítséggel nem tudtok mellé lőni.

Szerző: Hellinger Patrícia Ivett

 

Vissza a Blog oldalra

Tekintsd meg esküvői ruha kollekciónkat!